e-testing

snel en efficiënt een breed beeld van je taalvaardigheid

Wij kunnen via e-testing snel een gedetailleerde analyse maken van deficiënties, zodat we een traject voor e-learning en coaching ‘op maat’ kunnen voorstellen.

E-testing kunnen wij aanvullen met een handmatige analyse van schrijfproducten.

Wij kunnen dit bovendien desgewenst uitbreiden met een mondeling deel (beoordeling van luister- en spreekvaardigheid en uitspraak) tot een volledig taalassessment. Een taalassessment richt zich met name op de vereiste taalbeheersing voor een bepaalde functie of opleiding. Daarbij wordt een inventarisatie gemaakt van de daarvoor vereiste taalvaardigheid.

Voor meer informatie over taalassessmentstaalassessment.nl

toetsontwerp op maat

Onder andere voor hbo- en universitaire opleidingen kunnen wij taaltoetsen op maat samenstellen, bijvoorbeeld als instaptoets voor aankomende of eerstejaarsstudenten.

In juni ’16 leverden wij voor een hogeschool de ‘content’ voor een taaltoets voor aankomende en eerstejaarsstudenten pabo, ter vervanging van de voormalige landelijke toets. Voor de samenstelling vond uitvoerig overleg plaats met de vakgroep Nederlands / taal, mede aan de hand van demo-toetsen. Bij zulke gelegenheden kunnen wij zowel onze inhoudelijke vakkennis als deskundigheid op het gebied van toetsing inbrengen.

Wij kunnen in een gesprek geheel vrijblijvend meer informatie geven over de mogelijkheden.